Close

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 76 to 86 of 86
  1. #76
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    4
    Rep Points
    6.4
    Mentioned
    0 Post(s)
    Rep Power
    0


    1 out of 1 members liked this post. Yes Reputation No
    Hi, here's what I found after about 500 kms (310 mils for you yanks.)
    Click here to enlarge

    Ambiant Temp about -4 C ( 24.7 F)

    its about 10-12 mL of liquid. I'm guessing the "white bits" are water condensate with contaminants that froze up.

  2. #77
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    118,891
    Rep Points
    31,877.5
    Mentioned
    2092 Post(s)
    Rep Power
    319


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by YFlagg Click here to enlarge
    Hi, here's what I found after about 500 kms (310 mils for you yanks.)
    Click here to enlarge

    Ambiant Temp about -4 C ( 24.7 F)

    its about 10-12 mL of liquid. I'm guessing the "white bits" are water condensate with contaminants that froze up.
    That's quite a bit in that span...

    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  3. #78
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    137
    Rep Points
    293.1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    I'm hoping to have mine installed this weekend. Unfortunately I don't drive my car that much so it might take some time to accumulate, but it will be interesting to see if I have that much after a few hundred miles.

  4. #79
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    118,891
    Rep Points
    31,877.5
    Mentioned
    2092 Post(s)
    Rep Power
    319


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by HoozyerdaddyC63 Click here to enlarge
    I'm hoping to have mine installed this weekend.
    Installing it yourself?

    Stage 2 or 2.5 E9X M3 S65 V8 supercharger kit for sale
    : http://www.boostaddict.com/showthrea...r-kit-for-sale

  5. #80
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    137
    Rep Points
    293.1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    Nah. I've asked the shop that is doing the dyno to install it for me. I'm also going to ask they check for leaks while they're under the hood.

    It's a simple install from what I hear, but I don't have any of the tools to do it.

  6. #81
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    137
    Rep Points
    293.1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    @Weistec

    Can you please send me the link to the instructions for a C63 install? I had the shop do it based off your pictures, but just talked to the tech at the Mercedes dealer and he thinks the vacuum is too close to the firewall and can cause problems due to the high torque.

    Any chance you might know what he means by that?

    Here are two pics of the install.
    Click here to enlarge
    Click here to enlarge

  7. #82
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    118,891
    Rep Points
    31,877.5
    Mentioned
    2092 Post(s)
    Rep Power
    319


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by HoozyerdaddyC63 Click here to enlarge
    @Weistec

    Can you please send me the link to the instructions for a C63 install? I had the shop do it based off your pictures, but just talked to the tech at the Mercedes dealer and he thinks the vacuum is too close to the firewall and can cause problems due to the high torque.

    Any chance you might know what he means by that?

    Here are two pics of the install.
    Click here to enlarge
    Click here to enlarge
    Try pm'ing @Weistec it sends an e-mail notification. You can e-mail them as well.

  8. #83
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Los Angeles
    Posts
    3,230
    Rep Points
    502.1
    Mentioned
    57 Post(s)
    Rep Power
    6


    Yes Reputation No
    Your tech probably means the line running along side the motor is too close and as the motor torques/moves on the engine mounts it might hit the line. Thats the only thing I can think of...

  9. #84
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    137
    Rep Points
    293.1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by Sticky Click here to enlarge
    Try pm'ing @Weistec it sends an e-mail notification. You can e-mail them as well.
    Thanks. I'll do that.

    Click here to enlarge Originally Posted by LZH Click here to enlarge
    Your tech probably means the line running along side the motor is too close and as the motor torques/moves on the engine mounts it might hit the line. Thats the only thing I can think of...
    I think I understand. The tech said he'll show me when I come pick up the car too.

  10. #85
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    137
    Rep Points
    293.1
    Mentioned
    3 Post(s)
    Rep Power
    3


    Yes Reputation No
    So after talking with the Mercedes tech today I learned that the install of the catch can is fine in the front of the engine bay, but the placement of the PCV adapters is in a bad position.

    I'm curious why this hasn't been brought up before. There seems to be very little room in the back of the engine compartment on the C63. This leaves even less room for the PCV adapters. It is basically right up against the firewall as you can see in my picture above. Was it installed incorrectly or is this truly the limited space we have to deal with?

    If it is the limited space then don't you think this might be bad due to the torquing of the engine? It has nowhere to go and will push the PCV adapters into the firewall, no?

  11. #86
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    SoCal
    Posts
    118,891
    Rep Points
    31,877.5
    Mentioned
    2092 Post(s)
    Rep Power
    319


    Yes Reputation No
    Click here to enlarge Originally Posted by HoozyerdaddyC63 Click here to enlarge
    So after talking with the Mercedes tech today I learned that the install of the catch can is fine in the front of the engine bay, but the placement of the PCV adapters is in a bad position.

    I'm curious why this hasn't been brought up before. There seems to be very little room in the back of the engine compartment on the C63. This leaves even less room for the PCV adapters. It is basically right up against the firewall as you can see in my picture above. Was it installed incorrectly or is this truly the limited space we have to deal with?

    If it is the limited space then don't you think this might be bad due to the torquing of the engine? It has nowhere to go and will push the PCV adapters into the firewall, no?
    No idea on this one, @Weistec.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •